vier pasen met een uitgebreide borrel

Vier Pasen met een uitgebreide borrel! Hartig, zoet, warm of koud, gemakkelijk te maken of juist een leuke uitdaging. Wij hebben het allemaal om jouw borrelplank een waar feestje te laten zijn. We hebben een handig kant-en-klaar assortiment, maar helpen je ook graag met inspiratie voor een goedgevulde borrelplank.

Voor op de borrelplank

Say cheese!

Bij de paasborrel horen de állerlekkerste biologische kazen. Weet je niet hoe je kazen het allerlekkerst serveert? Wij helpen je.

  • Serveer de kazen op kamertemperatuur, anders proef je ze minder goed. Haal ze dus 30 tot 60 minuten van tevoren uit de koelkast. 

  • Gebruik voor iedere kaas een ander mes, zodat de smaken niet vermengen. 

  • Kazen uit een bepaald gebied kan je goed combineren met wijnen uit datzelfde gebied.

ekoplaza-biologisch-pasen2025-kaasplank-borrel

Zo stel je de ideale kaasplank samen

Kazen zijn onder te verdelen in vijf categorieën, van mild tot pittig. Kies voor één kaas uit iedere categorie en serveer ze van mild naar pittig.
  • Allereerst zijn er de frisse kazen, zoals geiten- en schapenkaas. Hier kun je het beste mee beginnen, omdat de smaak niet zo lang nazingt.
  • Dan volgen de witte korstkazen: kaasjes met een zachte smaak en romige structuur.
  • Ga over naar de (half)harde kazen - deze zijn wat voller van smaak. 
  • Rode korstkazen: lekker hartig en smeuïg 
  • Tot slot blijft er nog maar één smaak overeind: die van de krachtige, pittige blauwaderkazen

De lekkerste paas-kaasplank


Borrelen met de tapas van Marqt

Bij feestjes en speciale gelegenheden mag de borrel bijzonder zijn. En dan kies je voor Marqt! Lang in de keuken staan is niet nodig, want de chefkoks van Marqt doen het werk voor je. Want tapas, antipasti en salades van Marqt: dat is gemak, puur en biologisch. Zonder zuurteregelaars, conserveermiddelen, smaakversterkers en kleurstoffen. Pure producten met een authentieke smaak. En dat is nou écht lekker! 

Tapas van Marqt

Warme borrelhapjes


Koude borrelhapjes & spreads