Hoofdgerecht
Paksoi met wortel en tofu
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 389 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g rijst
- • 200 g gerookte tofu, in plakjes
- • 2 winterpeen, geschild en in lange linten geschaafd
- • 1 paksoi, harde onderkant weggesneden
- • 1 limoen, het sap en de rasp
- • Handje korianderblaadjes
- • 1 el sesamolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer intussen de paksoi in de lengte. Was goed onder koud water en leg de helften vervolgens in een ruime stoommand. Leg de wortellinten en de gerookte tofu erbij. Bestrooi met zout en peper.
- Plaats de stoommand op een pan met een klein laagje kokend water. Stoom de groenten in ca. 4 à 6 minuten gaar.
- Besprenkel de gestoomde groenten met de sesamolie.
- Giet de rijst af en voeg de rasp en het sap van de limoen toe. Serveer met de paksoi, wortel en tofu en bestrooi met koriander.
Boodschappen lijst
- Witte basmatirijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Gerookte tofu
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!