Paksoi met wortel en tofu
Paksoi met wortel en tofu

Hoofdgerecht

Paksoi met wortel en tofu

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 389 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g rijst
200 g gerookte tofu, in plakjes
2 winterpeen, geschild en in lange linten geschaafd
1 paksoi, harde onderkant weggesneden
1 limoen, het sap en de rasp
Handje korianderblaadjes
1 el sesamolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer intussen de paksoi in de lengte. Was goed onder koud water en leg de helften vervolgens in een ruime stoommand. Leg de wortellinten en de gerookte tofu erbij. Bestrooi met zout en peper.
  3. Plaats de stoommand op een pan met een klein laagje kokend water. Stoom de groenten in ca. 4 à 6 minuten gaar.
  4. Besprenkel de gestoomde groenten met de sesamolie.
  5. Giet de rijst af en voeg de rasp en het sap van de limoen toe. Serveer met de paksoi, wortel en tofu en bestrooi met koriander.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte basmatirijst

    2,59 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gerookte tofu

    2,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bospeen

    3,59 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Paksoi

    2,59 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Koriander

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sesamolie

    7,99 500 Ml

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.