Voorgerecht
Carpaccio van aardappelen met peterselieolie
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 ml olijfolie
- • 50 ml zonnebloemolie
- • 6 vastkokende aardappelen
- • 1 stronk roodlof (of witlof), in fijne reepjes
- • 1 kleine ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • ½ bosje waterkers
- • ½ bosje peterselie
- • 4 el kiemen naar keuze
- • 1 el bieslook, fijngehakt
- • 1 el kappertjes
BEreidings wijze
- Meng de olijfolie, zonnebloemolie, knoflook en peterselie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde peterselieolie.
- Breng eventueel op smaak met zout.
- Leg de aardappelen in een pan met ruim water en breng dit aan de kook.
- Kook de aardappelen beetgaar in circa 20 minuten. Laat ze wat afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in dunne plakken.
- Verdeel de plakjes aardappelen over vier borden en bestrooi met wat zout.
- Verdeel hierover de roodlof, kappertjes, waterkers, ui, bieslook en kiemen.
- Sprenkel wat peterselieolie over de salade en serveer de rest er apart bij.
Boodschappen lijst
- Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Roodlof
5,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gemengde kiemen
1,39 50 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!