Soep
Wortelsoep met miso en kokosmelk
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg wortels
- • 200 ml kokosmelk
- • 3 rode uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 2 flinke el genmai miso
- • 1 el sesamolie
- • 1 tl vloeibare gember
- • Zout & peper
- • Optioneel: zwart sesamzaad en/of peterselie
BEreidings wijze
- Schil de wortels of schrob ze schoon. Snijd ze in plakjes. Snijd de rode ui in stukjes.
- Doe de sesamolie in een grote koekenpan (met deksel). Bak de uien in ca. 2 minuten glazig.
- Snijd de knoflook en voeg deze samen met de gemberpuree toe aan de uien. Roerbak een minuut, tot het begint te geuren.
- Voeg de wortels toe aan de uien en roerbak nog een minuut of twee. Blus af met 750 ml water en de kokosmelk.
- Doe de genmai miso in een mok, samen met wat heet water. Roer tot een dunne pasta ontstaat zonder klontjes. Voeg toe aan de koekenpan.
- Plaats het deksel op de pan en laat het ongeveer 25-30 minuten zachtjes sudderen, totdat de wortels zacht zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Doe alles in de blender of gebruik een staafmixer en vermaal tot een zachte soep. Garneer evt. met zwarte sesamzaadjes of peterselie.
Boodschappen lijst
- Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Genmai miso
8,39 350 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
8,79 500 Ml
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Houd je van pittig? Voeg dan 1-2 theelepels chillivlokken toe aan de miso-pasta. Dit recept is afkomstig van TerraSana.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!