Hoofdgerecht
Paddenstoelen met pruimen en aardappelpartjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 374 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
- • 250 ml rode wijn
- • 5 gedroogde pruimen, in kwarten
- • 3 laurierblaadjes
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 2 uien, gesnipperd
- • 1 flesje Monnicker Moker bier
- • ¼ knolselderij, in blokjes
- • 3 el olijfolie
- • 3 el rode wijnazijn
- • 1½ el maiszetmeel, opgelost in een beetje water
- • AARDAPPELPARTJES:
- • 300 g vastkokende aardappels, in dunne partjes
- • 3 el olijfolie
- • 2 el rozemarijn, grof gehakt
- • 1 el gerookte paprikapoeder
- • Zout & peper
- • Vegan mayonaise, voor erbij
BEreidings wijze
- Verhit in een braadpan de olijfolie op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen erbij en bak in ca. 10 minuten goed aan. Doe daarna de ui, knoflook en laurierblaadjes erbij en bak alles nog ca. 5 minuten. Blus af met het bier en de wijn.
- Voeg de knolselderij, gedroogde pruimen en rode wijnazijn toe en laat het stoofpotje ca. 45 minuten met deksel erop pruttelen. Bind daarna met het maiszetmeel.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de rozemarijn, gerookte paprikapoeder, olijfolie, zout en peper erdoor en rooster goudbruin in de oven, ca. 45 minuten.
- Serveer alles samen met vegan mayo.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!