Soep
Groentesoep tegen verkoudheid
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg uien
- • 500 g soepgroenten
- • 4 kruidnagels
- • 3 tenen knoflook
- • 1 bouillonblokje
- • Takje salie
- • Takje tijm
- • 1 tl mierikswortelpoeder
- • Olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Prik twee kruidnagels door elk laurierblaadje. Kook ze met de soepgroenten 20 minuten in 1,5 liter water, voeg eventueel bouillon toe voor meer smaak.
- Fruit de knoflook, mierikswortel en gesneden uien in een pannetje en voeg de gesneden salie en tijm toe. Laat dit 5 minuten stoven en voeg dan de soep erbij.
- Goed heet opdienen.Voeg gerust extra groente en kruiden naar smaak toe!
Boodschappen lijst
- Soepgroenten
1,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kruidnagel
3,79 30 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Tijm
2,59 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Door 200 g pasta te laten meekoken, maak je er een maaltijdsoep van. Slijmvorming en benauwdheid horen bij verkoudheden die gemakkelijk optreden bij een verminderde weerstand. Een combinatie van ingrediënten die ontstekingen kunnen remmen en een slijmoplossend effect hebben, vind je in ui, knoflook en salie.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!