Hoofdgerecht
Afrikaanse kipschotel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 341 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kipdijbeenfilet, in stukken
- • 4 grote uien, in ringen
- • 3 limoenen, waarvan 2 geperst
- • 4 el olijfolie
- • 2 el honing
- • 1 el couscouskruiden
- • 1 el gedroogde tijm
- • 1 tl gemalen cayennepeper
- • 1 tl gemalen paprika
- • ½ tl gemalen fenegriek
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Meng alle specerijen (tijm niet) en wat zout door elkaar. Wrijf de stukjes kip in met deze mix.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom aan (niet gaar). Schep de kip uit de pan en zet de pan terug op het vuur.
- Fruit de uienringen glazig op matig vuur in dezelfde pan, voeg eventueel nog wat olie toe. Roer het sap van de 2 limoenen erdoor, samen met de honing en de tijm. Proef of het zoetzuur is; stel eveneens de smaken bij.
- Verdeel het uienmengsel over de bodem van een lage ovenschaal. Schep de stukjes kip erop. Snijd de derde limoen in dunne schijfjes en leg die op en tussen de kip.
- Bak de kip in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Let op dat de limoen niet verbrandt.
Boodschappen lijst
- Tijm
2,99 15 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Fenegriek gemalen
2,99 55 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!