Bakken
Zwarte bonen-walnoot brownie
- • Bakken
- • 12 personen
- • 167 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zwarte bonen (blik, 265 g na uitlekken)
- • 100 g pure chocolade 70%, klein gehakt
- • 75 g ahornsiroop
- • 60 g walnootolie
- • 40 g glutenvrije havermout
- • 10 g cacaopoeder
- • 12 walnoten, grof gehakt
- • 2 el suiker
- • 2 tl vanille extract
- • 1 tl appelazijn
- • ½ tl baksoda
- • ¼ tl zout
- • Ook nodig: browniebakvorm, ingevet met olie of boter
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten, behalve de pure chocolade en de walnoten, in een keukenmachine en maal tot een glad beslag.
- Roer er de gehakte chocolade doorheen en giet het beslag in de vorm. Bestrooi met de walnoten en zet de vorm in de oven. Bak de brownies in 15-18 minuten nét gaar. Laat minstens 10 minuten afkoelen voor het aansnijden, maar nog beter is het om het een nacht in de koelkast te laten staan.
Boodschappen lijst
- Zwarte bonen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Walnootolie
12,39 250 Ml
removeadd product to cart - Glutenvrije havermout
3,89 450 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Baking soda
4,49 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!