Hoofdgerecht
Zuurkool-zoete aardappel rösti
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 577 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zoete aardappel
- • 250 g zuurkool
- • 200 g witte bonen in tomatensaus
- • 2 uien
- • ½ appel
- • ½ rookworst
- • 1 el olijfolie extra vierge
- • 2 tl paprikapoeder
- • Mosterd naar smaak
- • 5 g verse peterselie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Was, schil en rasp de zoete aardappels met een handrasp of gebruik een keukenmachine. Pel en snipper de ui. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Meng de zoete aardappel rasp, ui en zuurkool in een grote kom. Breng op smaak met paprikapoeder en mosterd.
- Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes. Snijd ook de rookworst in plakjes.
- Schep de witte bonen in tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bonen. Leg de plakjes appel en rookworst erop. Garneer met olijfolie extra vierge en zet de ovenschaal voor circa 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Garneer de zuurkool-zoete aardappel rösti met vers gesneden peterselie.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Runderrookworst
5,24 240 Gram
removeadd product to cart - Witte bonen in tomatensaus
2,29 360 Gram
removeadd product to cart - Zuurkool
2,19 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Vervang de appel ook eens door ananas of banaan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!