Hoofdgerecht
Zuurkool rösti ovenschotel
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 520 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g aardappels
- • 250 g zuurkool
- • 25 g amandelschaafsel
- • 2 uien
- • 1 appel
- • 1 rode paprika
- • 1 vegan chorizo
- • 1 el bakolie
- • Snuf paprikapoeder
- • Scheutje extra vergine olijfolie
- • Verse peterselie naar smaak
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was en rasp de aardappels en appel met een rasp of een keukenmachine. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. Hussel het aardappel- en appelrasp met de zuurkool goed door elkaar in een kom. Breng op smaak met paprikapoeder, olijfolie extra vierge, zout en peper. Doe alles in een ovenschaal en plaats voor 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de schotel lichtbruin kleurt. Strooi halverwege het amandelschaafsel erover.
- Pel de uien en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de chorizo in dunne plakjes.
- Verhit bakolie in een koekenpan of wok en roerbak de uien en paprika bruin op een middelhoog vuur. Voeg aan het eind de chorizoplakjes toe en bak mee. Snijd de verse peterselie klein.
- Serveer de zuurkool-rösti ovenschotel met het paprika-mengsel erbij. Garneer met de verse peterselie.
Boodschappen lijst
- Cosmic Crisp appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Vegan worstje chorizo
1,89 40 Gram
removeadd product to cart - Zuurkool
1,39 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Gooi een restje zuurkool niet weg, maar roerbak het de volgende dag met wat gerookte paprikapoeder tomaat en ui. Heerlijk op een broodje voor de lunch.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!