Bijgerecht
Zomerloempia's met gerookte makreel
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 330 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gerookte makreelfilet, geplukt
- • 100 g peen, in flinterdunne reepjes
- • 1 pak rijstpapier
- • 1 paksoi, in flinterdunne reepjes
- • 1 prei, in dunne halve ringen
- • 3 el shoyu
- • 2 el sesamzaadjes
- • 2 el korianderblaadjes, grof gehakt
- • 1 el chilisaus
- • 1 tl sesamolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng in een ruime mengkom de prei, wortel, paksoi, koriander, sesamolie, sesamzaad, shoyu en chilisaus door elkaar en breng op smaak met zout en peper
- Vul een grote pan met warm water. Dompel steeds een vel rijstpapier in de pan voor ca. 5 seconden zodat het zacht wordt. Leg het op een plat bord, schep een beetje groentevulling in het midden en leg daarbovenop een paar stukjes makreel. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna op tot een loempia. Plak vast met een klein beetje water. Herhaal dit met de andere rijstvellen.
Boodschappen lijst
- Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Rijstpapier
3,89 15 stuks
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Chilisaus Loempia
2,99 240 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!