Salade
Zeewiersalade
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 wortels, geschild en julienne gesneden
- • 1 komkommer, julienne gesneden
- • 25 g kombu vlokken (gedroogd zeewier)
- • 2 el shoyu
- • 2 el honing of ahornsiroop
- • 2 el gember, geraspt
- • 3 tl sushiazijn
- • 2 tl sesamzaad, geroosterd
BEreidings wijze
- Doe de kombu in een pan en vul aan met water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en laat afkoelen.
- Meng de honing of ahornsiroop met de shoyu, gember en azijn tot een dressing.
- Meng de dressing door de drooggedepte kombu en hussel de andere ingrediënten, behalve het sesamzaad, erdoor.
- Laat 15 minuten staan om de smaken te laten intrekken. Bestrooi ten slotte met sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Kombu
3,99 25 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!