Hoofdgerecht
Zalm wilde rijstburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 515 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g wilde rijst
- • 200 g zalmfilet, in grove stukken
- • 1 eiwit
- • 1 el citroensap
- • 6 bosui, in kleine ringetjes
- • 1 tl sesamolie
- • 2 el paneermeel
- • 2 el maiszetmeel
- • zout & peper
- • ca. 8 el sesamzaad
- • 2 el mayonaise
- • 1 tl sriracha chilisaus
- • 1 komkommer, in dunne plakjes
- • 1 bosje radijs, in dunne plakjes
- • 15 g peterselie, fijngehakt
- • 4 broodjes
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna afkoelen.
- Doe de zalm in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulse-knop (niet te vaak of te lang; de zalm mag nog structuur hebben).
- Meng de zalm met de rijst, het eiwit, citroensap, bosui, sesamolie, paneermeel en maiszetmeel. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 4 burgers van en rol deze door het sesamzaad. Zet ze 30 minuten in de koelkast.
- Roer intussen de mayonaise en de sriracha door elkaar en zet opzij.
- Meng de komkommer met de radijs en de peterselie.
- Verhit wat olie in een pan en bak de burgers aan beiden kanten ca. 4-5 minuten. Serveer op de broodjes met een beetje van de mayo en de komkommersalade.
Boodschappen lijst
- Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Mayonaise
3,79 270 Ml
removeadd product to cart - Komkommer
1,49 1 stuks
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Glutenvrije hamburgerbroodjes
4,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!