Zalm wilde rijstburgers
Zalm wilde rijstburgers

Hoofdgerecht

Zalm wilde rijstburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g wilde rijst
200 g zalmfilet, in grove stukken
1 eiwit
1 el citroensap
6 bosui, in kleine ringetjes
1 tl sesamolie
2 el paneermeel
2 el maiszetmeel
zout & peper
ca. 8 el sesamzaad
2 el mayonaise
1 tl sriracha chilisaus
1 komkommer, in dunne plakjes
1 bosje radijs, in dunne plakjes
15 g peterselie, fijngehakt
4 broodjes

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna afkoelen.
  2. Doe de zalm in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulse-knop (niet te vaak of te lang; de zalm mag nog structuur hebben).
  3. Meng de zalm met de rijst, het eiwit, citroensap, bosui, sesamolie, paneermeel en maiszetmeel. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 4 burgers van en rol deze door het sesamzaad. Zet ze 30 minuten in de koelkast.
  4. Roer intussen de mayonaise en de sriracha door elkaar en zet opzij.
  5. Meng de komkommer met de radijs en de peterselie.
  6. Verhit wat olie in een pan en bak de burgers aan beiden kanten ca. 4-5 minuten. Serveer op de broodjes met een beetje van de mayo en de komkommersalade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.