Hoofdgerecht
Zalm met mihoen, broccoli en paprika
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 492 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zalmfilet (diepvries of vers), ontdooid
- • 250 g mihoen
- • 200 g broccoliroosjes
- • 2 bosuitjes, in ringetjes
- • 1 rode paprika, in dunne reepjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 3 el shoyu
- • 1 tl honing
- • Olie om in te bakken
- • Handje sesamzaad
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de zalm in een ovenschaal. Meng 2 eetlepels van de shoyu met de sesamolie, knoflook, honing en 1 theelepel water. Giet een deel van deze marinade over de zalm en zet 15 minuten in de oven. Sprenkel er iedere 5 minuten nog wat extra marinade over.
- Blancheer intussen de broccoliroosjes beetgaar in ruim kokend water en bak de paprika in een beetje olie in een koekenpan tot deze zacht is.
- Bereid tevens de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de laatste lepel shoyu door en verdeel over 4 borden.
- Schep de zalm, broccoli, paprika en bosui erover en bestrooi met het sesamzaad. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
3,39 145 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,78 185 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!