Lunch
Wraps met Mexicaanse kip en guacamole
- • Lunch
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g kipfilet, in reepjes
- • 4 wraps
- • 4 lente uitjes, fijngesneden
- • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 tomaten, in kleine blokjes
- • ½ rode peper, in kleine stukjes
- • 4 tl paprikapoeder
- • 4 tl gemalen komijn
- • 4 tl oregano
- • Paar takjes koriander
- • Olijfolie
- • Zout & peper
- • GUACAMOLE:
- • 1 avocado
- • 1 teentje knoflook
- • ½ rode peper
- • 3 el citroensap
- • 3 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Pureer alle ingrediënten voor de guacamole in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïge dip.
- Bak de kipreepjes goudbruin en gaar in een scheutje olijfolie, samen met de knoflook, paprikapoeder, komijn, oregano, rode peper en zout en peper.
- Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de Mexicaanse kip over de wraps en schep daarop blokjes tomaat, fijngesneden lente-ui, guacamole en koriander. Rol op en zet eventueel vast met een prikker. Samen koken is lekker en gezellig: een gezonde fiësta.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Oregano
4,19 20 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Zoet paprikapoeder
4,59 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gemalen komijn
5,39 40 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tortilla wraps extra vezels
2,99 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Rol de kip in de wrap en neem mee naar school als lunch (zonder guacamole, die verkleurt namelijk snel) Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!