Wortel-sinaasappelsoep met kurkuma
Wortel-sinaasappelsoep met kurkuma

Soep

Wortel-sinaasappelsoep met kurkuma

  • Soep
  • 4 personen
  • 143 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
600 g winterpeen, geschild en in kleine stukjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 sinaasappel, rasp en sap
2 el zonnebloemolie
2 el verse tijmblaadjes (beetje achtergehouden voor garnering)
1 el gemalen kurkuma
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en tijm toe en stoof ca. 3 minuten.
  2. Doe de winterpeen erbij en bak deze ca. 5 minuten mee; roer geregeld door. Voeg daarna de kurkuma toe, het sap en rasp van de sinaasappel en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat ca. 30 minuten rustig doorkoken.
  3. Zet het vuur uit als de wortels gaar zijn en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 kommetjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit LW Feest 2023.