Soep
Wortel-sinaasappelsoep met kurkuma
- • Soep
- • 4 personen
- • 143 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 600 g winterpeen, geschild en in kleine stukjes
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 sinaasappel, rasp en sap
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el verse tijmblaadjes (beetje achtergehouden voor garnering)
- • 1 el gemalen kurkuma
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en tijm toe en stoof ca. 3 minuten.
- Doe de winterpeen erbij en bak deze ca. 5 minuten mee; roer geregeld door. Voeg daarna de kurkuma toe, het sap en rasp van de sinaasappel en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat ca. 30 minuten rustig doorkoken.
- Zet het vuur uit als de wortels gaar zijn en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 kommetjes.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit LW Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!