Bijgerecht
Witlofsalade met mandarijn en walnoten
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 176 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g witlof
- • 30 g walnoten, geroosterd en gekneusd
- • 2 mandarijnen, gepeld en in partjes
- • 1 rode paprika, in dunne reepjes
- • 3 el peterselie, fijngehakt
- • DRESSING:
- • 2 el (vegan) mayonaise
- • 1½ el walnootolie
- • 1 el yoghurt of vegan variant
- • ½ el gerookte paprikapoeder
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt, walnootolie en gerookte paprikapoeder door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder de onderkant van de witlof en snijd de stronkjes in de lengte in grove repen. Hussel vervolgens de witlof, rode paprika, mandarijn, peterselie en dressing in een kom door elkaar.
- Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de geroosterde walnoten.
Boodschappen lijst
- Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Vegan mayonaise
2,99 370 Ml
removeadd product to cart - Walnootolie
12,39 250 Ml
removeadd product to cart - Plantaardige variatie op yoghurt soja - ongezoet
2,35 400 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!