Hoofdgerecht
Witlof ovenschotel met geitenkaas en kruiden
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g schoongemaakte witlof, harde kern eruit en evt. buitenste blaadjes verwijderd
- • 2 à 3 eieren
- • 2 uien, fijngesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 6 el geraspte geitenkaas
- • 2 à 3 el gedroogde kruiden
- • 1 tl kerrie
- • 1 tl gemalen kurkuma
- • Scheutje olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Halveer de witlofstronkjes in de lengte en stoom ze beetgaar in een stoompan, stoomoven of in een afgedekte zeef hangend boven een pan met een laagje kokend water.
- Fruit intussen de ui met de knoflook glazig in een beetje olijfolie. Voeg de helft van de kerrie en kurkuma toe en fruit even mee.
- Breek de eieren in een kom. Voeg de geitenkaas, gedroogde kruiden, zout en peper naar smaak en de rest van de kerrie en kurkuma toe en mix tot een massa.
- Leg de witlofstronkjes in een ingevette ovenschaal en schep het gefruite uienmengsel erbovenop. Giet het ei-kaasmengsel erover en bak ca. 15 minuten in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten.
- Serveer met gekookte aardappelen, quinoa of gekookte haverkorrels.
Boodschappen lijst
- Italiaanse kruiden
4,69 40 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Geraspte milde geitenkaas
4,69 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Milde kerrie Colombo
5,29 40 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!