Witlof met paddenstoelen en appel
Witlof met paddenstoelen en appel

Hoofdgerecht

Witlof met paddenstoelen en appel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 219 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g witlof, in de lengte gehalveerd en bruine onderkant eraf
300 g paddenstoelenmix, in plakjes
2 appels, in blokjes
2 tenen knoflook, geperst
25 g boter of plantaardige variant
4 el zonnebloemolie
2 el tijm
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de pan en laat ze langzaam karameliseren in 3 à 5 minuten. Voeg de appelblokjes en de roomboter toe en blijf regelmatig roeren totdat alles goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit intussen de rest van de olie in een andere bakpan. Bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en de tijm goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de witlof met appel en de gebakken paddenstoelen over 4 borden en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.