Hoofdgerecht
Witlof met paddenstoelen en appel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 219 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g witlof, in de lengte gehalveerd en bruine onderkant eraf
- • 300 g paddenstoelenmix, in plakjes
- • 2 appels, in blokjes
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 25 g boter of plantaardige variant
- • 4 el zonnebloemolie
- • 2 el tijm
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de pan en laat ze langzaam karameliseren in 3 à 5 minuten. Voeg de appelblokjes en de roomboter toe en blijf regelmatig roeren totdat alles goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen de rest van de olie in een andere bakpan. Bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en de tijm goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de witlof met appel en de gebakken paddenstoelen over 4 borden en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Megarine vegan brick
2,75 250 Gram
removeadd product to cart - Natyra appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!