Soep
Waterkers-doperwtensoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 159 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 650 ml groentebouillon
- • 200 g doperwten (diepvries)
- • 150 ml rijstdrink
- • 100 g waterkers
- • 4 tenen knoflook, geplet
- • 2 prei, in dunne ringen
- • 1 citroen, rasp + sap
- • 4 el rijst cuisine
- • 2 el verse dille, grof gehakt
- • 2 el verse peterselie, grof gehakt
- • 1 el olijfolie + extra voor erover
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en knoflook in 8-10 minuten zacht.
- Voeg de bouillon toe en laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Houd een beetje waterkers apart voor de garnering en voeg de rest, samen met de erwten, aan de bouillon toe. Laat 5 minuten doorkoken.
- Pureer de soep en roer de rasp en sap van de citroen en de helft van de tuinkruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met een beetje cuisine. Garneer met de overgebleven waterkers en tuinkruiden en druppel er wat olijfolie over.
Boodschappen lijst
- Rijst cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Rijstdrink
3,25 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!