Hoofdgerecht
Warmgerookte zalm met gekleurde bietjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 426 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g (kleine) chioggia bietjes, in diverse kleuren
- • 250 g ricotta
- • 100 g waterkers
- • 4 warmgerookte zalmfilets
- • 1 citroen
- • 2 el witte balsamicoazijn
- • Scheut olijfolie
- • Paar takjes tijm
- • Scheut olijfolie
- • Zout & witte peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de bietjes schoon met koud water en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Leg de tijm erbij en besprenkel met olijfolie. Gaar de bietjes in ± 30-50 minuten en keer ze halverwege. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
- Meng intussen de ricotta met het sap van de helft van de citroen en breng op smaak met wat zout en peper. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Neem een ruime (bak)pan en vul deze met heet water. Verwarm hierin de ingepakte moten zalm tot lauwwarm.
- Snijd de overgebleven halve citroen in flinterdunne plakjes.
- Schil de lauwe bietjes en snijd ze in plakjes. Maak de waterkers aan met de condimento bianco.
- Maak de borden op: leg wat waterkers op de borden en verdeel de bietenplakjes erover. Neem de zalm uit de verpakking, verwijder het vel en breek iedere moot in ± 5 stukjes. Drapeer deze rondom op het bord. Maak met een natte, warme (thee)lepel bolletjes van de ricotta en verdeel ook over de borden. Garneer met citroen.
Boodschappen lijst
- Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Gerookte zalm filet
10,15 140 Gram
removeadd product to cart - Witte balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest. Wijntip! Bij de gerookte zalm met chioggiabiet en ricotta past de Mr Wildman Chardonnay heel goed: de wijn is net als het gerecht vettig, zoals de zalm en ricotta, en aards zoals chioggiabiet.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!