Warme camembert
Warme camembert

Hoofdgerecht

Warme camembert

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 297 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g camembert
250 g aardbeien
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook, in flinterdunne plakjes
2 el walnoten, gehakt
2 el ahornsiroop
1 tl balsamicoazijn
Zout & peper
Ook nodig: aluminiumfolie

BEreidings wijze

  1. Pak de camembert uit en bekleed het originele houten bakje met aluminiumfolie. Leg de camembert terug in het bakje en steek er met een mes een groot aantal inkepingen in. Zet de plakjes knoflook en de naaldjes rozemarijn in de inkepingen. Sprenkel er 1 eetlepel ahornsiroop over en doe het dekseltje van het kistje er weer op.
  2. Leg de camembert bij indirecte warmte op de barbecue (dat doe je door de kolen naar één kant te schuiven en daarboven het bakje op het rooster te plaatsen. Bij een gasbarbecue zet je het gas laag of het bakje op een hogergeplaatst rekje). Laat ca. 20 minuten liggen tot de camembert lekker zacht en enigszins gesmolten is. Draai het bakje eventueel halverwege 180° zodat de kaas egaal verwarmt.
  3. Leg in de laatste minuten de aardbeien op een vel aluminiumfolie en drizzle de rest van de ahornsiroop en de balsamicoazijn erover. Bestrooi met zout en peper. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg het pakketje 5 minuten op de barbecue.
  4. Plaats de uitgepakte camembert op een platte schaal, stort de aardbeien met het vocht erop en garneer met walnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.