Hoofdgerecht
Volkoren orzo met aubergine en burrata
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g tomatenblokjes in blik
- • 250 g cherrytomaten
- • 140 g volkoren orzo
- • 10 g basilicum
- • 1 bol burrata
- • 1 aubergine
- • 1 teen knoflook
- • 3 el milde olijfolie
- • 2 el tomatenpuree
- • 1 el mascarpone
- • Pompoenpitolie, om te garneren
BEreidings wijze
- Snijd de aubergine in de lengte in reepjes van circa 1 cm. Snijd de aubergine reepjes in drieën.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de aubergine reepjes en een snuf zout toe en bak in circa 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en halveer de cherry tomaten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes in blik toe. Gooi het blik van de tomatenblokjes niet weg, maar vul het met water en voeg dit toe. Breng aan de kook.
- Voeg de orzo toe en kook 7 minuten. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de basilicum fijn (houd wat blaadjes achter om te garneren). Roer de mascarpone en basilicum erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de orzo over de borden. Snijd de burrata in plakjes en verdeel erover. Drizzle er wat pompoenpitolie over. Garneer met het achtergehouden basilicum.
Boodschappen lijst
- Tomatenstukjes
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Burrata
6,09 250 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitolie
6,39 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Laura de Grave.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!