Volkoren orzo met aubergine en burrata
Volkoren orzo met aubergine en burrata

Hoofdgerecht

Volkoren orzo met aubergine en burrata

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 g tomatenblokjes in blik
250 g cherrytomaten
140 g volkoren orzo
10 g basilicum
1 bol burrata
1 aubergine
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
2 el tomatenpuree
1 el mascarpone
Pompoenpitolie, om te garneren

BEreidings wijze

  1. Snijd de aubergine in de lengte in reepjes van circa 1 cm. Snijd de aubergine reepjes in drieën.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de aubergine reepjes en een snuf zout toe en bak in circa 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn en halveer de cherry tomaten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 5 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes in blik toe. Gooi het blik van de tomatenblokjes niet weg, maar vul het met water en voeg dit toe. Breng aan de kook.
  5. Voeg de orzo toe en kook 7 minuten. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de basilicum fijn (houd wat blaadjes achter om te garneren). Roer de mascarpone en basilicum erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de orzo over de borden. Snijd de burrata in plakjes en verdeel erover. Drizzle er wat pompoenpitolie over. Garneer met het achtergehouden basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Laura de Grave.