Venkelsoep met gefrituurde kappertjes en macadamianoten
Venkelsoep met gefrituurde kappertjes en macadamianoten

Soep

Venkelsoep met gefrituurde kappertjes en macadamianoten

  • Soep
  • 4 personen
  • 218 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g venkel (ca. 3 stuks), in blokjes
200 ml kookroom
200 ml zonnebloemolie + 2 el
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 groentebouillonblokje
2 el macadamianoten, geroosterd en grof gehakt
2 el kappertjes, goed uitgelekt en drooggedept
Zout & peper
Optioneel: olijfolie, om erover te druppelen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de 2 el zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg daarna de venkel, kookroom en het groentebouillonblokje toe. Vul aan met water tot het net onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur laag, kook ca. 20 minuten.
  2. Pureer de soep glad met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm ondertussen de 200ml zonnebloemolie in een pan (tot 170°C). Frituur hierin de kappertjes krokant in ca. 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de venkelsoep over 4 kommen en garneer met de kappertjes en de macadamianootjes en eventueel een paar druppels olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.