Soep
Venkelsoep met gefrituurde kappertjes en macadamianoten
- • Soep
- • 4 personen
- • 218 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g venkel (ca. 3 stuks), in blokjes
- • 200 ml kookroom
- • 200 ml zonnebloemolie + 2 el
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 groentebouillonblokje
- • 2 el macadamianoten, geroosterd en grof gehakt
- • 2 el kappertjes, goed uitgelekt en drooggedept
- • Zout & peper
- • Optioneel: olijfolie, om erover te druppelen
BEreidings wijze
- Verwarm de 2 el zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg daarna de venkel, kookroom en het groentebouillonblokje toe. Vul aan met water tot het net onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur laag, kook ca. 20 minuten.
- Pureer de soep glad met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen de 200ml zonnebloemolie in een pan (tot 170°C). Frituur hierin de kappertjes krokant in ca. 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de venkelsoep over 4 kommen en garneer met de kappertjes en de macadamianootjes en eventueel een paar druppels olijfolie.
Boodschappen lijst
- Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!