Salade
Venkelsalade met aardbeien
- • Salade
- • 2 personen
- • 358 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 aardbeien, in partjes
- • 2 little gem (bindsla), grof geplukt
- • 1 venkel, in dunne linten
- • ½ komkommer, in linten
- • 2 el amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan
- • DRESSING:
- • 150 ml zonnebloemolie
- • 20 ml witte wijnazijn
- • ½ el poedersuiker
- • 1 tl mosterd
- • Handje dragon
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng voor de dressing de witte wijnazijn, mosterd, poedersuiker en dragon in een maatbeker door elkaar met een staafmixer. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe zodat er een mooie dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Hussel de little gem, venkel, komkommer en aardbeien in een ruime saladekom door elkaar en sprenkel een scheutje van de dressing eroverheen. Meng alles goed en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer de rest er apart bij of bewaar voor een andere salade.
Boodschappen lijst
- Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!