Hoofdgerecht
Veldsla stamppot met bosui
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 648 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g kruimige aardappels
- • 300 g zoete aardappels
- • 200 g hamburger
- • 75 g veldsla
- • ½ bosui
- • 1 el bakolie
- • Zout en peper naar smaak
BEreidings wijze
- Breng water aan de kook voor de aardappels en zoete aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en vang wat kookvocht op.
- Was de veldsla en laat goed uitlekken (verwijder eventueel de worteltjes). Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de kalfshamburgers bruin en gaar in 8-10 minuten. Voeg halverwege de helft van de bosui toe en bak mee.
- Stamp de aardappels met het kookvocht tot een gladde puree. Schep de veldsla en bosui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hamburgers ernaast.
Boodschappen lijst
- Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Runderhamburger
5,65 200 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Ook erg lekker met tomaatjes! Dit recept is afkomstig van EkoMenu.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!