Vegan pancakes met appelpuree en banaan
Vegan pancakes met appelpuree en banaan

Ontbijt

Vegan pancakes met appelpuree en banaan

  • Ontbijt
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

PANCAKES:
125 g appelpuree
100 g tarwebloem
100 ml plantaardige drink naar keuze
1 rijpe banaan, gepeld en in stukjes
1 el neutrale olie + extra om in te bakken
1 el ahornsiroop of vloeibare honing
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
Snufje zout
VOOR ERBIJ:
Enkele el appelpuree
Scheutje ahornsiroop of honing
Klein handje grof gehakte noten

BEreidings wijze

  1. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de kaneel en het zout.
  2. Prak in een schaaltje de banaan met een vork tot een zo glad mogelijke puree. Meng in een tweede kom de geprakte banaan met de appelpuree, melk, olie en ahornsiroop of honing.
  3. Voeg de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en schep goed om met een spatel tot je een dik beslag hebt.
  4. Verhit wat olie in een ruime antiaanbakpan. Schep 3 kleine bergjes beslag los van elkaar in de pan en vorm ze met de achterkant van een lepel tot ongeveer even grote pancakes. Bak de onderkant 2-3 minuten tot je bovenop wat belletjes ziet verschijnen en de onderkanten goudbruin zijn. Keer ze met een spatel en bak de andere kanten nog ongeveer 1 minuut. Bak op dezelfde manier nog 1-2 porties.
  5. Serveer de pancakes warm met appelpuree, wat gehakte noten, ahornsiroop of honing.

Boodschappen lijst