Bakken
Vegan citroen-maanzaadcake
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • CAKE:
- • 300 g bloem
- • 160 ml plantaardige drink naar keuze
- • 150 g suiker
- • 120 ml plantaardige olie
- • 2 citroenen, van beide rasp en 125 ml sap
- • 1 el maanzaad
- • 1 tl bakpoeder
- • TOPPING:
- • 160 g vegan witte chocolade vanille
- • 1 el kokosolie
- • Handje maanzaad
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een velletje bakpapier in een cakevorm.
- Doe de bloem, suiker, maanzaad, bakpoeder en citroenrasp in een kom en meng goed. Voeg hier de overige natte ingrediënten aan toe en mix tot een glad beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en maak glad. Plaats de cake 45-50 minuten in de oven. Wanneer je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
- Laat de cake een beetje afkoelen in de vorm. Smelt in de tussentijd de chocolade en kokosolie au bain-marie.
- Haal de cake uit de vorm en bedek deze met de gesmolten witte chocolade. Besprenkel met wat maanzaadjes. Laat de chocolade hard worden voor het aansnijden en serveren.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van iChoc.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!