Hoofdgerecht
Vegaballetjes met pittige tomatensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • VEGABALLETJES:
- • 500 g vegan gehakt
- • 125 g broodkruim
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 grote teen knoflook, geperst
- • 3 el peterselie, fijngehakt
- • 2 el bloem
- • Olijfolie, om in te bakken
- • Zout
- • PITTIGE TOMATENSAUS:
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 wortel, in kleine blokjes
- • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en kleingesneden
- • Handje verse kruiden, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng het vegetarische gehakt met het ei, broodkruim, peterselie, knoflook en een beetje zout. Vorm er balletjes van en wentel ze door de bloem.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan.
- Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de tomaten en de tuinkruiden door het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat alles onder af en toe roeren ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.
- Schep de gehaktballetjes voorzichtig door de saus en sudder nog eens 10 minuten.
- Bestrooi voor het serveren met verse kruiden.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie mild
12,99 500 Ml
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!