Hoofdgerecht
Udonnoodles met gehakt en paksoi
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 624 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g half-om-half gehakt (of vega(n) alternatief)
- • 250 g udon noodles, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- • 200 ml kippenbouillon of groentebouillon
- • 5 cm gember, geraspt
- • 2 paksoi, gewassen en grof gesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • ½ chilipeper, in ringen
- • Handvol korianderblaadjes
- • 4 el ketjap manis
- • 2 el sushi-azijn
- • 2 el honing (of vegan alternatief)
- • 2 el zonnebloemolie
BEreidings wijze
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote hapjespan en bak hierin het gehakt in 7 minuten op middelhoog tot hoog vuur rul en bruin. Voeg de gember en knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
- Blus met ketjap, sushi-azijn, honing en kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de paksoi toe en laat 2 minuten meekoken.
- Schep de noodles door het gehaktmengsel en voeg de chilipeper toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de noodles over kommen en garneer met koriander.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Udon noedels
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Half om half gehakt
5,75 250 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!