Udonnoodles met gehakt en paksoi
Udonnoodles met gehakt en paksoi

Hoofdgerecht

Udonnoodles met gehakt en paksoi

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 624 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g half-om-half gehakt (of vega(n) alternatief)
250 g udon noodles, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
200 ml kippenbouillon of groentebouillon
5 cm gember, geraspt
2 paksoi, gewassen en grof gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ chilipeper, in ringen
Handvol korianderblaadjes
4 el ketjap manis
2 el sushi-azijn
2 el honing (of vegan alternatief)
2 el zonnebloemolie

BEreidings wijze

  1. Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote hapjespan en bak hierin het gehakt in 7 minuten op middelhoog tot hoog vuur rul en bruin. Voeg de gember en knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
  2. Blus met ketjap, sushi-azijn, honing en kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de paksoi toe en laat 2 minuten meekoken.
  3. Schep de noodles door het gehaktmengsel en voeg de chilipeper toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de noodles over kommen en garneer met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.