Bijgerecht
Tuinbonenhummus met pitabrood
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg verse tuinbonen, dubbelgedopt
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 2½ el tahin
- • 2 el koriander
- • 2 el olijfolie + extra voor erover
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • ½ tl chilipoeder + extra voor erover
- • Scheutje citroensap
- • Zout & peper
- • Pitabrood voor erbij, gegrild en in vieren
BEreidings wijze
- Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer de tuinbonen ca. 2 minuten. Spoel daarna koud af.
- Pureer de boontjes met de knoflook, koriander, olijfolie, citroensap en eventueel rasp met een staafmixer/keukenmachine tot een smeuïg geheel.
- Roer de tahin, komijn-en chilipoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi naar wens met komijnzaad en chilipoeder.
- Serveer met de pitabroodjes.
Boodschappen lijst
- Pitabroodjes wit
2,39 4 stuks
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,69 20 Gram
removeadd product to cart - Tuinbonen
2,49 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente Je kunt de tuinbonen ook eerst enkeldoppen, ze dan koken en pas daarna voor de tweede keer doppen. Het boontje floept dan makkelijker uit z'n stugge, grijze vel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!