Soep
Toscaanse groentesoep met cavolo nero
- • Soep
- • 4 personen
- • 178 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 ml groenten-knoflookbouillon
- • 300 g cavolo nero (palmkool)
- • 2 wortels
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 flinke rode ui
- • 1 pastinaak
- • 1 blik gepelde tomaten
- • 1 blik cannelinibonen
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 tl venkelzaad
- • Optioneel: pecorino, olijfolie en brood om mee te serveren
BEreidings wijze
- Pel en snijd de ui fijn. Fruit de ui een aantal minuten in wat olie op middelhoog vuur in een soeppan.
- Voeg vervolgens de (geschraapte en gesneden) wortel en het venkelzaad toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg dan de tomatenpuree en de fijngesneden knoflook toe en bak eventjes mee. Voeg dan de tomaten uit blik, de (afgespoelde en uitgelekte) bonen, geschilde en gesneden pastinaak en de groentebouillon erbij. Was de cavolo nero, verwijder de dikke nerven, snijd de bladeren grof en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep 20 tot 30 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn en er een dikke maaltijdsoep is ontstaan. Breng de soep naar wens op smaak met zeezout en peper.
- Serveer de soep eventueel met olijfolie, geraspte pecorino en brood.
Boodschappen lijst
- Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillon
4,99 400 ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Venkelzaad
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Cavolo nero (palmkool)
4,49 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!