Voorgerecht
Tomatentartaar met feta en kappertjes
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 189 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 6 romatomaten, in vieren gesneden, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes (brunoise)
- • 1 sjalot, fijngesnipperd
- • 100 g gerookte feta (of vegan Griekse kaas)
- • 3 el olijfolie
- • 2 el kappertjes
- • 2 el bieslook
- • 1 el fijne mosterd
- • Zout & peper
- • Ook nodig: frituurpan met olie
BEreidings wijze
- Meng de tomatenblokjes met de bieslook, sjalot, mosterd en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de frituurpan op 180°C. Dep de kappertjes heel goed droog tussen twee theedoeken of keukenpapier. Frituur ze voorzichtig goudbruin, ca. 4 minuten.
- Verdeel de tomatentartaar over vier cocktailglazen en brokkel de gerookte feta erover. Garneer met de gefrituurde kappertjes.
Boodschappen lijst
- Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kappertjes in azijn
2,99 140 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!