Tomatentartaar met feta en kappertjes
Tomatentartaar met feta en kappertjes

Voorgerecht

Tomatentartaar met feta en kappertjes

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 189 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 romatomaten, in vieren gesneden, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes (brunoise)
1 sjalot, fijngesnipperd
100 g gerookte feta (of vegan Griekse kaas)
3 el olijfolie
2 el kappertjes
2 el bieslook
1 el fijne mosterd
Zout & peper
Ook nodig: frituurpan met olie

BEreidings wijze

  1. Meng de tomatenblokjes met de bieslook, sjalot, mosterd en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de frituurpan op 180°C. Dep de kappertjes heel goed droog tussen twee theedoeken of keukenpapier. Frituur ze voorzichtig goudbruin, ca. 4 minuten.
  3. Verdeel de tomatentartaar over vier cocktailglazen en brokkel de gerookte feta erover. Garneer met de gefrituurde kappertjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.