Lunch
Tofuburgers
- • Lunch
- • 4 personen
- • 515 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gekookte pasta, in kleine stukjes
- • 200 g tofu basilicum
- • 3 eieren
- • 1 bosui + extra voor erover, in dunne ringen
- • 3 el chilisaus
- • 3 el mayonaise
- • 3 el limoensap
- • 3 el verse basilicum, gehakt
- • 2 el olijfolie
- • 1 el gedroogde tomaatjes
- • 2 tl arrowroot
- • Handvol rucola
- • Zout
- • Ook nodig: bakringen of koekjesuitsteekringen
BEreidings wijze
- Klop de eieren los met de chilisaus. Meng de tofu, arrowroot, basilicum, bosui en een snufje zout erdoor, en vervolgens de pasta, kappertjes en de olijven.
- Verhit de olie in een koekenpan en leg er 2 of 4 ringen in (bakringen/koekjes uitsteekringen). Vul ze tot de helft met het tofumengsel. Bak tot de burgers goudbruin zijn. Haal ze uit de pan (houd warm) en herhaal met de rest van het mengsel.
- Garneer de burgers met bosui, gedroogde tomatenreepjes en rucola. Serveer met een sausje van limoensap vermengd met mayonaise.
Boodschappen lijst
- Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Arrowroot
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Half gedroogde tomaten
3,19 90 Gram
removeadd product to cart - Sweet chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!