Dessert
Tiramisu
- • Dessert
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml sterke koffie
- • 250 ml slagroom
- • 250 g mascarpone
- • 200 g biscuit
- • 125 g poedersuiker
- • 4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
BEreidings wijze
- Leg 12 biscuitjes in de koffie. Neem er zes uit en verkruimel deze over de bodem van zes glaasjes.
- Klop de slagroom met de poedersuiker tot yoghurtdikte en roer er de mascarpone door.
- Verhit twee eetlepels van de koffie. Knijp de gelatine uit en los op in de hete koffie. Spatel dit luchtig door het mascarpone-slagroommengsel.
- Vul de glazen tot de helft met de mascarponeroom. Verkruimel over ieder glas een in koffie geweekt koekje. Verdeel de overgebleven mascarponeroom erover en zet de glaasjes afgedekt een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Verkruimel de overgebleven droge biscuits en gebruik als garnering.
Boodschappen lijst
- Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Roomboter speltbiscuit
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor 6 glaasjes Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Special
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!