Soep
Thaise knolselderijsoep met appel
- • Soep
- • 4 personen
- • 395 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
- • 400 ml kokosmelk
- • 250 g pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
- • 3 tenen knoflook
- • 2 appels, geschild en in blokjes
- • 1 limoen, in parten
- • 1 ui
- • Klein stukje gember
- • 4 flinke el Thaise gele currypasta
- • 2 el olijfolie
- • 2 el koriander
BEreidings wijze
- Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en 1 liter water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
- Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
- Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,99 400 Ml
removeadd product to cart - Elstar appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!