Hoofdgerecht
Tempura van portobello met soja-mayonaise
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 439 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 230 g bloem
- • 4 portobello's, zonder sporen en in reepjes
- • 3 eieren
- • 4 el mayonaise
- • 3 el koriander, grof gehakt
- • 2 el maiszetmeel
- • 2 el shoyu sojasaus
- • 2 el bosui
- • 1 el zwart sesamzaad + extra voor erover
- • Zout
BEreidings wijze
- Verhit een frituurpan met olie tot 180°C.
- Splits de eieren en klop de eidooier met een garde met 375 ml koud water luchtig in een kom. Spatel het maiszetmeel, de bloem en een flinke snuf zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het beslag. Voeg als laatst de zwarte sesamzaadjes toe.
- Haal de plakjes portobello’s door het beslag en frituur ze in ca. 6 minuten krokant en gaar.
- Meng intussen voor de dip de mayonaise met de shoyu sojasaus.
- Garneer alles met de koriander, bosui en sesam en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!