Bijgerecht
Tempura van broccoli met citroenmayonaise
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g broccoliroosjes
- • Plantaardige frituurolie
- • TEMPURABESLAG:
- • 100 g bloem
- • 1 eiwit
- • 3 el olijfolie
- • Zout
- • CITROENMAYONAISE:
- • 250 ml zonnebloemolie
- • 2 eidooiers
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 el citroensap
- • 1 tl mosterd
- • 1 tl honing
- • Zout
BEreidings wijze
- Meng voor het beslag bloem, olie en water door elkaar met een houten lepel. Klop het eiwit stijf en spatel dit er luchtig door. Breng op smaak met zout. Verhit de frituurolie.
- Haal de broccoliroosjes door het beslag en frituur ze in porties goudbruin en krokant.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met citroenmayonaise (of Japanse sojasaus) als hapje of vooraf. Voor de citroenmayonaise*: Meng de knoflook, eidooiers, citroensap en -rasp, mosterd en honing met de staafmixer door elkaar. Giet er langzaam, met de staafmixer aan, in een dun straaltje de olie bij tot je een mooie, lobbige mayonaise hebt. Breng op smaak met zout en eventueel nog meer citroensap.
Boodschappen lijst
- Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!