Hoofdgerecht
Tajine van lamsvlees
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg lamsvlees, in blokjes
- • 150 g gedroogde pruimen zonder pit
- • 100 ml groentebouillon
- • 2 uien, kleingesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 kleine winterpeen, in halve plakken
- • 2 el olie
- • 2 el verse gember, fijngehakt
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • Beetje bloem
- • Vers gehakte koriander, ter garnering
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bestrooi het lamsvlees met bloem; schud de overtollige bloem eraf.
- Verwarm 1 eetl. van de olie in een pan en fruit hierin de gember met het gemalen komijn- en korianderzaad. Voeg het vlees toe en bak kort aan in het specerijenmengel. Schep alles uit de pan.
- Verhit opnieuw een eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de wortel toe en fruit een paar minuten mee.
- Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en voeg citroenrasp en peper toe. Roer goed door en proef op zout.
- Laat een half uur zachtjes stoven met het deksel scheef op de pan (bijvoorbeeld met een houten lepel ertussen).
- Roer de pruimen erdoor en laat nog eens een half uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is. Bestrooi voor het serveren eventueel met koriander.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
5,39 40 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Franse pruimen zonder pit
6,79 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen koriander
3,79 40 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!