Hoofdgerecht
Tajine met kip en ingelegde citroen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 6 vastkokende aardappelen, geschild en in vieren
- • 4 teentjes knoflook, kleingesneden
- • 2 ingelegde citroenen, in stukjes
- • 2 uien, kleingesneden
- • 1 hele kip, in stukken of 4 kippenbouten
- • 200 g zwarte olijven zonder pit
- • 4 el olijfolie
- • 3 tl gemalen gember
- • 2 tl gemalen kurkuma
- • Klein handje peterselie, fijngesneden
- • Klein handje koriander, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en bak hierin de uien met de gemalen gember en kurkuma.
- Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak mee met de uien tot de kip mooi bruin is.
- Voeg de knoflook, peterselie en koriander toe en schep om.
- Giet er 300 ml water over, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes stoven tot de kip gaar is. Doe na ca. 25 minuten de aardappels erbij.
- Leg, als alles gaar is, de stukjes ingelegde citroen en de olijven erbij en warm nog even goed door. Bestrooi met korianderblaadjes.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Gemalen gember
2,89 30 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,29 180 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Hele kip
29,29 1500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!