Sauzen & dressings
Stoofperen chutney
- • Sauzen & dressings
- • 4 personen
- • 411 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg stoofperen
- • 100 g rozijnen
- • 6 Medjoul dadels
- • 4 sinaasappels
- • 4 kleine rode uien
- • 4 kruidnagels
- • 2 kaneelstokjes
- • 1 rode peper
- • 4 cm verse gember
- • 4 el appelciderazijn
- • 2 el kokosbloesemsuiker
- • 1 el olie
BEreidings wijze
- Snijd de uien in dunne ringen. Snijd de gember en de rode peper fijn (verwijder zaadlijsten en zaadjes). Fruit de uien, gember en de rode peper aan in de olie in een grote stoof- of braadpan tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn.
- Schil ondertussen de stoofperen, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in kleine stukjes. Doe de peren bij de uien. Voeg ook de rasp van 2 sinaasappels, het sap van 4 sinaasappels, de kokosbloesemsuiker, de rozijnen, de fijngesneden dadels, de kaneelstokjes, de kruidnagels en het azijn erbij.
- Breng het stoofperenmengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat het in 45 minuten zachtjes inkoken tot een dikke moes. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
- Laat de stoofperenchutney volledig afkoelen en verwijder de kaneelstokjes en kruidnagels. Schep de chutney in de (schone) potten en sluit deze goed af. De chutney is, goed afgesloten en in de koelkast, ongeveer 2 tot 3 weken houdbaar.
Boodschappen lijst
- Ongefilterde appelazijn
3,49 750 ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
6,39 200 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Ceylon kaneelstokjes
3,19 12 Gram
removeadd product to cart - Kruidnagel
3,79 30 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor 4 kleine potjes chutney
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!