Sticky Aziatische kippenvleugeltjes
Sticky Aziatische kippenvleugeltjes

Bijgerecht

Sticky Aziatische kippenvleugeltjes

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 396 kcal / portie

Ingrediënten lijst

10 kippenvleugels
5 cm gember, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijngesneden
½ blikje Troost Saison bier
6 el ketjap manis
5 el honing
3 el korianderblad, grof gehakt
1½ el sesamzaad
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak een marinade van het bier, de honing, gember, knoflook en ketjap en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de kippenvleugels met de marinade (gebruik niet alles) en laat minimaal 2 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de kippenvleugels nogmaals in met de marinade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 30 minuten gaar en draai ze halverwege de baktijd om.
  3. Serveer de kippenvleugels op een schaal en bestrooi met koriander, sesamzaad en chilipeper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.