Bijgerecht
Sticky Aziatische kippenvleugeltjes
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 396 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 10 kippenvleugels
- • 5 cm gember, geraspt
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 rode peper, fijngesneden
- • ½ blikje Troost Saison bier
- • 6 el ketjap manis
- • 5 el honing
- • 3 el korianderblad, grof gehakt
- • 1½ el sesamzaad
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maak een marinade van het bier, de honing, gember, knoflook en ketjap en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de kippenvleugels met de marinade (gebruik niet alles) en laat minimaal 2 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de kippenvleugels nogmaals in met de marinade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 30 minuten gaar en draai ze halverwege de baktijd om.
- Serveer de kippenvleugels op een schaal en bestrooi met koriander, sesamzaad en chilipeper.
Boodschappen lijst
- Kipvleugeltjes
5,92 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!