Hoofdgerecht
Stamppot van rode biet en appel met spekjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- • 680 g rode bieten (in pot), grof gesneden
- • 200 g gerookte spekblokjes
- • 200 ml melk
- • 2 appels, geschild en in blokjes
- • 1 ui, fijngesneden
- • 1 tl mosterd
BEreidings wijze
- Kook de aardappels in ± 15 minuten gaar in een ruime pan kokend water, kook de laatste 10 minuten de stukjes appel mee.
- Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Roer er na een paar minuten de ui door en bak mee. Giet, als de ui zacht is, de melk erbij, verwarm en zet het vuur uit.
- Giet de aardappels en appel af en maak er een mooie puree van samen met het spekjesmengsel.
- Roer de bietjes en de mosterd door de stamp, breng op smaak met zout en peper en warm voor het serveren nog even goed door.
Boodschappen lijst
- Rode bieten
1,89 340 Gram
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!