Hoofdgerecht
Spinazietaartjes
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 634 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 6 plakjes (spelt)bladerdeeg
- • beetje bloem om te bestrooien
- • 500 g spinazie, gewassen en grof gesneden
- • 140 g vegan roomkaas (Soyana)
- • 150 g geraspte vegan kaas of edelgistvlokken
- • 200 ml sojaroom (Cuisine)
- • 2 el pijnboompitjes, geroosterd
- • 6 kleine quichevormpjes, ingevet met olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vormpjes met de bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).
- blancheer de spinazie 1 minuut in ruim kokend water en laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de onderkant van een schoteltje zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng de roomkaas, geraspte kaas en sojaroom in een keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïg mengsel.
- Leg de goed uitgelekte spinazie in de vormpjes, giet het kaasmengsel erover en bestrooi met de pijnboompitjes. Bak de taartjes 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 150°C. Bak goudbruin en gaar ± 25 minuten.
Boodschappen lijst
- Baby spinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor roomkaas
3,99 140 Gram
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,19 250 Ml
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!