Bakken
Spinazietaart
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- • 1 pak spinazie à la crème
- • 100 g geschaafde amandelen
- • 100 g geraspte kaas
- • 4 eieren, losgeklopt
- • Olie om in te vetten
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Verwarm de spinazie 5 minuten in een pan op matig vuur.
- Bekleed ondertussen een ingevette springvorm van 26 cm met het bladerdeeg; druk de randen goed aan. Prik met een vork en gaatjes in de bodem en bestrooi licht met bloem (zo blijft de bodem stevig).
- Meng de losgeklopte eieren, de spinazie a la crème, de helft van de amandelen en de helft van de kaas door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak.
- Vul de vorm met spinaziemengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en de amandelen.
- Bak de taart 10minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan naar 150℃. Bak de taart in nog eens ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Geraspte pittige kaas
3,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!