Salade
Spinaziesalade met kaascroutons
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 g baby spinazie
- • 50 g rucola
- • 4 takjes basilicum, alleen de blaadjes
- • 2 lente uitjes, in ringen
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • 1 bosje radijsjes, in plakjes
- • VINAIGRETTE:
- • 4 el zonnebloemolie
- • 2 el limoensap
- • 2 tl mosterd
- • ½ tl honing
- • Zout
- • CROUTONS:
- • 4 sneetjes toastbrood
- • 4 plakken kaas
BEreidings wijze
- Was de spinazie grondig en laat uitlekken.
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Maak op smaak met het zout.
- Beleg elk sneetje brood met een plak kaas. Zet onder de grill of verwarm in een pan tot de kaas gesmolten is en laat afkoelen.
- Verdeel de spinazie, rucola, basilicum, radijsjes en lente-uitjes over vier borden. Snijd het afgekoelde brood in kleine vierkantjes en verdeel ook over de borden.
- Besprenkel de salade met vinaigrette.
Boodschappen lijst
- Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Plakjes jonge kaas
3,99 150 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Radijsjes
1,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Limoensap
2,49 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Kies Gruyere of Emmentaler voor een zachte smaak en Manchego of Parmigiano Reggiano voor de pittige variant.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!