Bakken
Speculaas cheese cake
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 85 g pecannoten
- • 65 g havervlokken
- • 40 g extra vierge kokosolie
- • 2 el kokosbloesemsuiker
- • 1 tl speculaaskruiden
- • Snuf zeezout
- • VULLING:
- • 320 ml kokosroom
- • 280 g vegan roomkaas
- • 150 ml ahornsiroop
- • 125 g rauwe cashewnoten
- • 1 mandarijn, de rasp
- • 1 el extra vierge kokosolie
- • 1 el arrowroot
- • 2 tl speculaaskruiden
- • 1 tl vanillearoma
- • Snufje zeezout
- • DECORATIE:
- • Partjes van 1 mandarijn (van de vulling)
- • 2 blokjes 92% chocolade
- • Kruidnoten
BEreidings wijze
- Laat de cashewnoten één nacht in water weken; deze stap is essentieel voor een romige taart. Zet de 2 blikjes kokosroom in de koelkast.
- Verwarm de volgende dag de oven voor op 180 graden en bekleed een ronde taartvorm (van 20 cm doorsnee) met bakpapier.
- Begin met de bodem door de pecannoten, havervlokken, de kokosbloesemsuiker, 1 tl van de speculaaskruiden en een snuf zeezout in de keukenmachine of blender te mixen tot een meel. Voeg 40 gram kokosolie toe en mix nogmaals tot er een samenhangend deeg is ontstaan; als het te kruimelig of droog is kan je wat extra kokosolie toevoegen.
- Doe het mengsel in de beklede taartvorm en druk het stevig aan. Bak de bodem in 20-30 minuten goudbruin. Haal de bodem uit de oven, laat afkoelen en zet de oventemperatuur op 160 graden.
- Blend de (afgespoelde en uitgelekte) cashewnoten, de harde kokosroom (niet het kokoswater onderin), arrowroot, vanillearoma, ahornsiroop, 1 el kokosolie, de vegan roomkaas, de overgebleven speculaaskruiden, de rasp van 1 mandarijn en een snufje zeezout in de blender tot een romige vulling zonder stukjes. Verdeel het over de bodem en bak 70-80 minuten in de voorverwarmde oven. Check af en toe of de taart niet te bruin wordt aan de bovenkant; dek in dat geval de springvorm af met aluminiumfolie. De taart is klaar als 'ie aan de rand wat droger begint te worden en het midden niet meer vloeibaar is (maar nog wel zacht is en meegeeft).
- Laat de taart afkoelen en verplaats 'm dan voor minimaal 6 uur maar het liefst de hele nacht naar de koelkast.
- Laat de chocolade au bain marie smelten. Versier de taart voor het serveren met pepernoten en partjes mandarijn en drizzle er de gesmolten chocolade overheen. Bewaar maximaal 4 dagen goed afgedekt in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Cashewnoten
3,09 150 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor roomkaas
3,99 140 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 92%
3,99 85 Gram
removeadd product to cart - Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
4,59 40 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Arrowroot
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Thaise kokosroom
2,49 160 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Havervlokken
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Mandarijnen
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Kruidnoten
2,29 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Perfect voor Sinterklaas avond!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!