Hoofdgerecht
Spaghetti primavera
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 449 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g (volkoren) spaghetti
- • Flinke handvol lentegroenten, bijvoorbeeld groene asperges en courgette in stukken gesneden
- • Handjevol edelgistvlokken
- • 50 ml haverdrink
- • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- • 1 teen knoflook, fijngehakt
- • Scheutje olijfolie
BEreidings wijze
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Mix intussen met een vork het grootste deel van de edelgistvlokken met de haverdrink en wat zout en peper.
- Verwarm een grote, diepe koekenpan met een scheutje olie. Bak hierin de groenten (behalve de doperwten) goudbruin. Voeg de knoflook in de laatste minuut toe, zodat ie niet verbrandt.
- Giet de pasta af maar bewaar een beker van het kookwater.
- Voeg de pasta en de doperwten toe aan de pan met de groenten en roer de edelgistvlokkenmix er stevig door. Voeg een flinke hoeveelheid zwarte peper en eventueel een scheutje van het kookwater toe en roer nogmaals goed.
- Serveer meteen, bestrooid met tijm en de rest van de edelgistvlokken.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren spaghetti
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Edelgistvlokken
6,99 60 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
3,89 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!