Spaanse kipstoof
Spaanse kipstoof

Hoofdgerecht

Spaanse kipstoof

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 370 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g kipdijlapjes, in stukjes of vega roerbakreepjes zonder kip
190 g gegrilde paprika's in olie (potje)
4 teentjes knoflook, waarvan 2 in stukjes en 2 alleen het velletje verwijderd
3 tomaten, in stukken
1 groene paprika, in stukken
1 rode ui, in stukken
1 takje rozemarijn
2 el olijfolie
Optioneel: scheutje witte of rode wijn
Voor erbij: brood of gebakken aardappeltjes

BEreidings wijze

  1. Bak de stukjes kip of vega roerbakreepjes met de hele teentjes knoflook rondom goudbruin in de olijfolie.
  2. Maak intussen met een staafmixer een puree van tomaten met de groene paprika, de rode ui, de gegrilde paprika's en de twee in stukjes gesneden teentjes knoflook.
  3. Voeg de puree toe aan de (vega) kip, samen met het take rozemarijn en eventueel een scheut wijn. Laat rustig op laag vuur sudderen voor minimaal 30 minuten; hoe langer hoe lekkerder.
  4. Serveer met brood of (in de oven) gebakken aardappeltjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.