Hoofdgerecht
Spaanse kipstoof
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 370 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kipdijlapjes, in stukjes of vega roerbakreepjes zonder kip
- • 190 g gegrilde paprika's in olie (potje)
- • 4 teentjes knoflook, waarvan 2 in stukjes en 2 alleen het velletje verwijderd
- • 3 tomaten, in stukken
- • 1 groene paprika, in stukken
- • 1 rode ui, in stukken
- • 1 takje rozemarijn
- • 2 el olijfolie
- • Optioneel: scheutje witte of rode wijn
- • Voor erbij: brood of gebakken aardappeltjes
BEreidings wijze
- Bak de stukjes kip of vega roerbakreepjes met de hele teentjes knoflook rondom goudbruin in de olijfolie.
- Maak intussen met een staafmixer een puree van tomaten met de groene paprika, de rode ui, de gegrilde paprika's en de twee in stukjes gesneden teentjes knoflook.
- Voeg de puree toe aan de (vega) kip, samen met het take rozemarijn en eventueel een scheut wijn. Laat rustig op laag vuur sudderen voor minimaal 30 minuten; hoe langer hoe lekkerder.
- Serveer met brood of (in de oven) gebakken aardappeltjes.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde paprika in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!