Soep
Soto Ajam: Javaanse kippensoep
- • Soep
- • 8 personen
- • 297 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 640 g kip (poten of kippendijfilet)
- • 250 g geschilde aardappels
- • 200 g rijst
- • 100 g taugé
- • 50 g gele currypasta
- • 4 eieren
- • 4 cm gember, geschild
- • 2 bosuitjes, in kleine stukjes
- • 1 stengel citroengras, licht gekneusd
- • 1 el gebakken uitjes
- • 1 el olie
- • Handje bladselderij of peterselie, gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Leg de stukken kip in een grote pan en giet er zoveel water bij tot de kip net onder staat. Voeg de sereh, de verse gember en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat ca. 1½ uur trekken.
- Zeef de bouillon (opvangen), haal het vlees van de botten en snijd of trek het uiteen in stukjes.
- Fruit de boemboe in de olie tot het gaat geuren en giet de bouillon erbij. Voeg het kippenvlees toe en laat op heel laag vuur nog even trekken.
- Kook tegen het einde van de kooktijd van de bouillon de aardappels beetgaar, de eieren hard en de rijst gaar. Snijd aardappels en eieren in blokjes.
- Schep achtereenvolgens rijst, noedels, taugé, bos-ui, aardappels en ei in diepe borden. Giet er flink wat bouillon met vlees op en garneer met bladselderij en uitjes.
Boodschappen lijst
- Citroengras
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Thaise gele currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gebakken uitjes
2,89 100 Gram
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst lang
4,89 1 kg
removeadd product to cart - Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!